fredag 8 juli 2011

Mira på spåret!

Idag har vi spårat igen, men idag var det bara jag och Mira. Jag hade lagt spåret med början på en lite igenvuxen stig. Efter några meter tog jag ett stort kliv åt höger och fortsatte i det höga gräset. Första godisburken (apporten) var ca 50 m in i spåret, efter den vek jag av 45 grader och fortsatte 25 m till där jag lade målet (en burk rökt bog). Spåret fick ligga 1 timma (medan jag gick hem och år frukost) och sen gick vi ut.
Den lilla hunden är alldeles fantastisk! Precis där jag vikit av gjorde hon det också. Ingen hög nos på hela spåret och hon gick rakt på sina belöningar. Den lilla svängen var heller inget problem.
Matte är så stolt att hon kan spricka!

måndag 4 juli 2011

Vi har provat på att spåra!


Det dånar av tunga "timmerstockar" i huset. Jag och hundarna har varit i skogen och spårat och Mimmi blev helt utmattad efteråt (och hon snarkar verkligen som en liten gubbe). Det var första gången hon fick prova spår. Hon höll spåret till första apporten (en burk med köttbullar) men sen kom hon bort sig. Det var nog mitt fel för jag tror att jag trampade runt lite, just där.
Mira har provat att spåra i helgen som gått för första gången, och verkar tycka att det är jättekul. Idag tog hon spåret på 50 m, som en dans. Nosen i backen hela vägen, och hon var så ivrig att hon nästan inte hade tid att stanna och äta upp sin belöning. Detta verkar vara en gren för henne! Efter semestern ska vi gå kurs i grundlydnad och sen får vi se... Jag hade tänkt mig Rally lydnad, för det verkar så kul och tränar kontakten mellan hund och förare...men spår, det var verkligen jätteroligt, och så är det så skönt att vara i skog och mark!
Man kan nog göra både och...
Jag är så glad och tacksam för mina fina hundar som ger mig en sån guldkant på tillvaron.