fredag 11 juni 2010

Det regnar i Århult..

Idag är det grått och mulet. Regn till och från. Vad ska vi hitta på då? Jo, jag tar och sätter upp den insynsskyddande flastfilmen på fönstren i badrummet, det ska väl inte ta så lång tid?
Fyra timmar senare har jag ett fönster kvar av tre...men det har hänt mycket däremellan. Miras första klo klippning hos mig. Den gick galant! Hon är verkligen en mönsterbebis. Mimmi är tandborstad, tvättad med specialservetter i mungiporna och smord...hon har sådana besvärliga exem där...Vi har varit ute i bilen och provåkt med den nya transportburen...tvättat duntäcket som det skedde en liten olycka på i morse...det är jag i ett nötskal. Följer mina impulser från det ena till det andra. Kan tyckas lite rörigt och ostrukturerat, men det är jag. Jag har äntligen omvärderat lite och tänker fortsättningsvis vara glad och tacksam för den jag är istället för att försöka passa in i andras mallar. Min livsresa är min.
Nu har vovvarna somnat, jag ska passa på att få upp den tredje plastfilmen, så kan jag känna mig nöjd sen. Vovvarna har förresten sovit tillsammans idag och det var på Mimmi,s initiativ. Jag är så tacksam för mina fina hundvänner....
Dagens klok ord: Den verkliga upptäcksresan består inte i att söka nya landskap utan i att se saker med nya ögon (Marcel Proust).
Hej då!

torsdag 10 juni 2010

Vår nya bebis!


I fredags fick vi hem lilla Mira. Den allra sötaste lilla svarta cocker tjej. Hon har ett härligt temperament och har fått en trygg och bra inledning på livet hos Ulrika i Vejbystrand. Mimmi, Miras "stora syster" är lite betänksam... hon tycker att Mira är lite vild och opålitlig. Vill man komma fram och nosa och hälsa lite stillsamt hänger hon snart i ena örat och tuggar/gosar. Usch! lite för...på. Men det kommer att ändra sig när vi umgåtts mer, upplevt saker tillsammans och lärt känna varann bättre.
Vad gäller Mimmi så är hon en drygt 6 år ung cocker spaniel dam, som varit min käraste ögonsten så länge hon funnits på jorden. Hon är för tillfället konvalecent efter besök på Blå Stjärnan och kanske lite extra känslig. I vanliga fall är hon den gladaste och kärvänligaste man kan hitta. Både mot människor och djur. Jag är så lycklig för dessa fina flickor som förgyller mitt liv så. Här tänker jag berätta lite om vårt liv tillsammans och hoppas på inlägg från andra hund tokiga därute. Kram från Eva
Ps. Titta gärna in på länken till höger "Stora Hult kennel". Det är där vår lilla Mira är född ; ) Ds.