lördag 17 juli 2010

Slut på semestern för ett tag...


Nu har jag börjat jobba igen och Mira har varit med på jobbet flera gånger. Arbetskamraterna tycker att hon är jättesöt, och det är hon ju också!
Mimmi är i sin hundgård tills övriga familjen kommer hem.
Hemma har det åskat och regnat en hel del, så det har inte blivit så mycket skogspromenad. Vi spelar lite boll på tomten istället. Mira har en röd, mjuk boll som hon gillar, men hon vill helst inte lämna den ifrån sig när hon hämtat den ;)
I morgon går mina arbetskamrater på semester. Hoppas dom får lika fint väder och härlig ledighet som jag haft,
önskar Eva.

onsdag 14 juli 2010

Morgonens skörd

 

Skogen var givmild på vår morgonpromenad idag! Regnet har gjort god nytta och de små kantarellerna bara ligger och väntar...
Jag hade en "hjälp plockare" idag, så en del av svampen blev söndertuggad. Som tur är, är jag fortfarande snabbare ;)
Förutom svamp så har Mira smakat på blåbär och smultron. Hon verkar gilla det!
När hon tröttnat på bär och svamp massaker bråkade hon med Mimmi allt hon orkade, så nu är båda helt slut och sover sött.
När vi kom hemfrån skogen upptäckte vi en ny omgång med små andbebisar i vår damm. Fyra små korkar som "flyter runt".
Sånt är ljuvligt!
Posted by Picasa

tisdag 13 juli 2010

Dagens kloka ord:
Ändra dina tankar och du ändrar din värld.
Norman Vincent Peale.

söndag 11 juli 2010

Hej o hå ut på böljan den blå....


Vi gav oss ut i båten för provsimning av flytvästarna. Dess värre var det många fler som hade kommit på samma idé, så de öar där det är en liten strand var redan upptagna. Vi fick ankra vid en liten ö där man fick gå i vattnet från en sten. Det blev djupt direkt. Hu, lite otäckt, tyckte hundarna.
Dom vadar gärna i... men dom sam en liten sväng iallfall och västarna fungerade utmärkt. Det är flytelement vid bröstet som håller huvudet om så skulle behövas och en bred gjord under magen så att den sitter stadigt. Handtag på ryggen också ifall någon skulle behöva lite hjälp upp ;)
I kvällningen gick vi till hundbadet och tog ett dopp. Mira simmar som en fisk bara matte går före. Mimmi vadar fortfarande.
I morgon börjar jobbet igen efter tre härliga semesterveckor, men sommaren är ju inte slut för det. Jag unnar verkligen mina kollegor lite skön vila efter att ha svettats på jobbet i denna värme.
Önskar alla en fin fortsättning,
Eva.